START 2 STYLE

The Blog

Social Media Summit in Bucharest!

Finally back to our place here in Bucharest. After another great day full of events, we are now chilling in bed editing pictures. 

 

The Social Media Summit was all about this year's trends in the digital world, how to communicate with readers, how to communicate with companies. Well, it's hard, or better said, difficult. What you need to remember is that it's all about people, not likes, shares and rankings. 

We got some information about how and why agencies collaborate with bloggers, what agencies say about these collaborations and how bloggers see this situation.

 

 

From the bloggers point of view the situation looks like this:

- blogger don't like the fact that agencies don't respect deadlines

- they say the communication is not the best one between the two parts

- agencies don't work with bloggers who are new in this area

- agencies sometimes pick the wrong bloggers to work with because they don't read about the blogger first.

- bloggers say that agencies only care about likes and shares, not the quality content. 

 

Agencies point of view:

- bloggers are not authentic 

- bloggers also don't respect deadlines

- they write too many paid posts and not so many on their own

- companies think that bloggers might not be transparent about different stuff

- bloggers tend to collaborate with too many brands. 

 

 

RO: Nu o sa repet ce am spus mai sus, dar as vrea sa continui in limba romana pentru ca ceea ce urmeaza sa va spun se refera strict la tara noastra. S-a lansat campania #suntuntaran, o camanie care doreste sa faca inteles faptul ca acest cuvant, "taran", nu este unul negativ desi in ziua de astazi foarte multi vad lucrurile asa. A fi taran inseamna a avea cuvant, a fi punctual, a fi muncitor, a fi un om simplu, un om cu valori. Ei bine, cu totii stim ca in prezent acest cuvant nu mai reflecta respect, ba chiar este considerat ceva urat. Va invit sa participati la aceasta campanie deoarece pana la urma, este demn de respect faptul ca esti un taran. Puteti afla mai multe pe http://suntuntaran.ro

 

----

 

Cam asta s-a discutat astzi la SMS Bucuresti, ma bucur enorm ca am fost prezenta si ca am avut ocazia sa vad cum se desfasoara un astfel de eveniment.

 

Extenuate dupa zilele pe care le-am avut, Ana si cu mine am decis sa facem putina terapie prin shopping asa ca dupa eveniment am fugit direct la Afi Palace Cotroceni. Acolo, dupa cateva ture bune de mall si dupa ce ne-am dat seama ca abia ne mai tinem pe picioare, am decis sa ne incheiem vizita la Starbucks (again). 

 

 

Ma plictiseam asteptand sa vina tata sa ne ia, asa ca m-am apucat sa fac poze in cafenea. Un baietel mic si dulce s-a apropiat de camera spunand "poe." In prima faza nu am inteles dar mama lui era acolo si ea a repetat cuvantul complet: poze. Eu mirata ca un copilas atat de mic intelege ce inseamna pozele, l-am intrebat daca vrea poza si cu un zambet sincer de copil inocent mi-a spus dand din cap "da".

Asa ca, fara sa ma gandesc am apasat butonul, camera a clipit iar in secunda urmatoare am intors ecranul sa ii arat micutului rezultatul. Era atat de fericit ca se vedea pe micul ecran al camerei foto de parca ar fi castigat cel mai ravnit premiu. Atunci mi-am dat inca odata seama ce mult iubesc acesti micuti lucrurile simple, acele lucruri care pentru noi adultii poate par banale sau pur si simplu nu le dam prea multa importanta.